Yakiniku Shichirin
accessoires

Uw Shichirin uitbreiden met diverse accessoires

Accessoires voor de Shichirin

Tijdens het grillen op de Shichirin wordt er gebruik gemaakt van pincetten. Deze kennen een eeuwen oude traditie. Je kiest aan tafel 1 grillmeester, deze gaat aan de slag met de rechte pincet (hiermee mag alleen rauw vlees opgepakt worden). Alle overige personen aan tafel krijgen een gebogen pincet waarmee ze het gegrilde vlees van de Shichirin kunnen halen. Dit om kruisbesmetting te voorkomen!

Het bekendste Japanse gerecht wat op de Shirchirin wordt bereid is de Yakitori. Yaki betekent ‘gegrilld’, tori ‘kip’. De Yakitori-ya kleine winkeltjes of restaurantjes zijn gespecialiseerd in alles wat van de kip op spiesjes te grillen is. Dus niet alleen de filet of dij, maar denk aan de ingewanden, de huid, darmen, staart en kraakbeen. Niets gaat verloren, dit is werkelijk van kop tot staart eten. Iets wat tegenwoordig ook weer alle aandacht heeft. Grillen met Yakitori spiesen is erg populair. Hiervoor worden groenten, stukjes kip of vis op lange, dunne naalden gespiesd. Met behulp van de RVS Yakitori bars plaats je deze vervolgens boven het hoge vuur (900-950 °C) in de Shichirin. Dit is momenteel alleen beschikbaar voor de rechthoekige Shichirin.

Voor de ronde Shichirin is een teppanyaki plaat beschikbaar. Teppanyaki is een type voedselbereiding vanuit de Japanse keuken waarbij een ijzeren plaat (teppan) wordt gebruikt om voedsel te bakken. Verse ingrediënten worden op een teppanyaki plaat zo kort mogelijk in aanraking gebracht met een gloeiende plaat en schroeien razendsnel dicht, waardoor ze hun kleur, smaak en voedingsstoffen behouden. Koken op een Teppanyaki plaat is daarmee gemakkelijk, gezond én heel erg smakelijk. En je tovert jouw Japanse grill in een handomdraai om tot een heel nieuw begrip!