Ga terug

Entrecote a la Bordelaise

Overheerlijke entrecote met een super lekkere wijnsaus
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Frans
Porties 4

Ingrediƫnten
  

  • 2 stuks entrecote
  • 3 stuks sjalotten
  • 100 gram gerookte spekblokjes
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 3 dl volle rode wijn
  • 10 cl kalfsfond
  • 2 el afgestreken bindmiddel
  • 2 takjes verse tijm
  • versgemalen peper

Instructies
 

  • Laat het vlees minimaal 30 minuten uit de vacuum verpakking op kamer temperatuur komen
  • Doe de helft van de olie in een steelpannetje en fruit de gehakte sjalotten en spekblokjes
  • Voeg na 5 minuten de rode wijn, de tijm en kalfsfond toe en breng dit aan de kook en laat dit voor de helft inkoken op vrij hoog vuur
  • Voeg het bindmiddel toe en laat nog 1 minuut sudderen en breng op smaak met peper en zout
  • Maak de koekenpan zonder vetstoffen goed heet
  • smeer de entrecotes in met zonnebloemolie en schroei elke kant ca. 1,5 minuut in de hete pan dicht
  • Verlaag het vuur en laat nog even verder bakken afhankeijk van je voorkeur van de ciusson en voeg peper en zout toe
  • Neem het vlees uit de pan en giet de saus erin en roer de bakresten los.
  • Serveer met frieten, gestoomde groenten of een heerlijke salade

Notities

Bij hun - Malbec
Trefwoord Entrecote