sukade 

Sukade

Sukade komt van de voorvoet van het rund.

Sukadelappen, Wie kent ze niet? Lekker ouderwets langzaam garen, blaadje laurier erbij en genieten!

Vaak wordt de sukadelap gebruikt in een stoofpot maar dit premium stuk vlees kan ook zeer goed gebruikt worden als housesteak. Hiermee kwalificeert dit stuk vlees als een vriendelijk geprijsde, opvallend smaakrijke biefstuk.

Wij verkopen de sukade aan 1 stuk. Sukade kan immers ook in zijn geheel gestoofd worden en aan tafel worden getrancheerd.

Het vlees heeft een prachtige draad en de zeen wordt door slow cooking lekker mals. Maar onze sukade kan ook als biefstuk gebakken worden. Het vlees is zo mals dat dit geportioneerd om en om gebakken kan worden in de pan.

Bereiding

Entrecote

Temperatuur

Haal het vlees uit de vacuüm verpakking en laat het vlees minimaal een half uur van te voren op kamertemperatuur komen.

Bewerking als Housesteak

Snij het vlees in stukken van goed 2 vingers breed (ong. 200 gram). Snij de zeen uit het vlees en verwijder, waar nodig, de grotere stukken vet. 

 

Pure beleving

De pure smaak van het vlees is goed te ervaren door het vlees simpel te kruiden met wat peper en zout.

Zorg ervoor dat de pan goed heet is. Met een klein beetje zonnebloem olie beide kanten aanbraden en daarna een flinke schep roomboter of botergoud in de pan doen. Per kant ca. 3 minuten braden en telkens de boter/olie met een lepel over het vlees gieten.

Hou regelmatig de garing van het vlees in de gaten door met de vleestang of vleespincet de veerbaarheid van het vlees te voelen.