Rump steak

 

Rump Steak

De rump steak (dikke lende) is door de fijne vleesdraad bijna net zo mals als de ossenhaas, maar de rumpsteak is voller van smaak.
De naam rumpsteak is een wat bekendere naam voor dikke lende en zit in de bil van het rund en wordt gevormd door de zijlende, de rumpsteak en de filet mignon. 
Een prachtig mooi stuk vlees, vol van smaak, die je goed in plakken van 2 vingers dik in de pan kan bereiden maar zeker een stuk vlees wat in z’n geheel langzaam gegaard kan worden op de kamado.

Bereiding

Bij hun - Bavette

Temperatuur

Haal het vlees uit de vacuüm verpakking en laat het vlees minimaal een half uur van te voren op kamertemperatuur komen.

Pure beleving

De pure smaak van het vlees is goed te ervaren door het vlees simpel te kruiden met wat peper en zout.

Zorg ervoor dat de pan goed heet is. Met een klein beetje zonnebloem olie beide kanten aanbraden en daarna een flinke schep roomboter of botergoud in de pan doen. Per kant ca. 3 minuten braden en telkens de boter/olie met een lepel over het vlees gieten.

Hou regelmatig de garing van het vlees in de gaten door met de vleestang of vleespincet de veerbaarheid van het vlees te voelen.