Pure bereiding

Rib-eye

1. laat het vlees zeker een half van te voren op kamertemperatuur komen.
2. haal het vlees uit de vacuüm verpakking.
3. snij het vlees in stukken van ongeveer 2 vingers breed (ong. 200 gr.) Je hoeft niets van het vlees af te snijden, gewoon mee bakken. Dit maakt het vlees smakelijker. Heb je niets met vet, snij dit dan na en niet voor het bakken weg.
4. kruid het vlees met peper en zout en een klein beetje zonnebloem olie. Zorg dat de pan goed heet is en bak het om en om, ongeveer 3 minuten per kant. Hou goed de garing in de gaten door regelmatig de veerbaarheid van het vlees te voelen.
5. haal het vlees uit de pan en laat het rusten in een voorverwarmde oven (ca. 100 graden) of dek het af met aluminium folie.

Ossenhaas

1. laat het vlees zeker een half van te voren op kamertemperatuur komen.
2. haal het vlees uit de vacuüm verpakking.
3. verwijder het dunne, zilverkleurige vliesje dat over het vlees loopt
4. snij het smalle zijstuk, wat alleen aan het einde van het vlees zit, eraf. Dit kun je gewoon eten als ossenhaas puntjes, alleen is het makkelijker als je dit eraf haalt. Heerlijk om dit kort te wokken. 
5. snij het vlees in stukken van ongeveer 2 vingers breed (ong. 200 gr.) Je hoeft niets van het vlees af te snijden, gewoon mee bakken. Dit maakt het vlees smakelijker. Heb je niets met vet, snij dit dan na en niet voor het bakken weg.
6. kruid het vlees met peper en zout en een klein beetje zonnebloem olie. Zorg dat de pan goed heet is en bak het om en om, ongeveer 3 minuten per kant. Hou goed de garing in de gaten door regelmatig de veerbaarheid van het vlees te voelen.
7. haal het vlees uit de pan en laat het rusten in een voorverwarmde oven (ca. 100 graden) of dek het af met aluminium folie.

Entrecote

Entrecote

1. laat het vlees zeker een half van te voren op kamertemperatuur komen.
2. haal het vlees uit de vacuüm verpakking.
3. snij het vlees in stukken van ongeveer 2 vingers breed (ong. 200 gr.) Je hoeft niets van het vlees af te snijden, gewoon mee bakken. Dit maakt het vlees smakelijker. Heb je niets met vet, snij dit dan na en niet voor het bakken weg.
4. kruid het vlees met peper en zout en een klein beetje zonnebloem olie. Zorg dat de pan goed heet is en bak het om en om, ongeveer 3 minuten per kant. Hou goed de garing in de gaten door regelmatig de veerbaarheid van het vlees te voelen.
5. haal het vlees uit de pan en laat het rusten in een voorverwarmde oven (ca. 100 graden) of dek het af met aluminium folie.

Entrecote

Diamanthaas

1. laat het vlees zeker een half van te voren op kamertemperatuur komen.
2. haal het vlees uit de vacuüm verpakking.
3. snij het vlees in stukken van ongeveer 2 vingers breed (ong. 200 gr.) Je hoeft niets van het vlees af te snijden, gewoon mee bakken. Dit maakt het vlees smakelijker. Heb je niets met vet, snij dit dan na en niet voor het bakken weg.
4. kruid het vlees met peper en zout en een klein beetje zonnebloem olie. Zorg dat de pan goed heet is en bak het om en om, ongeveer 3 minuten per kant. Hou goed de garing in de gaten door regelmatig de veerbaarheid van het vlees te voelen.
5. haal het vlees uit de pan en laat het rusten in een voorverwarmde oven (ca. 100 graden) of dek het af met aluminium folie.

Bavette

Bavette

1. laat het vlees zeker een half van te voren op kamertemperatuur komen.
2. haal het vlees uit de vacuüm verpakking.
3. snij het vlees in stukken dwars op de draad.
4. kruid het vlees met peper en zout en een klein beetje zonnebloem olie. Zorg dat de pan goed heet is en bak het om en om, ongeveer 3 minuten per kant. Hou goed de garing in de gaten door regelmatig de veerbaarheid van het vlees te voelen.
5. haal het vlees uit de pan en laat het rusten in een voorverwarmde oven (ca. 100 graden) of dek het af met aluminium folie.

Bavette

Picanha

1. laat het vlees zeker een half van te voren op kamertemperatuur komen.
2. haal het vlees uit de vacuüm verpakking.
3. snij de hele dikke stukken vet eraf en het vet kruislings in.
4. kruid het vlees met peper en zout en een klein beetje zonnebloem olie. Zorg dat de pan goed heet is en bak het om en om, ongeveer 3 minuten per kant. Hou goed de garing in de gaten door regelmatig de veerbaarheid van het vlees te voelen.
5. haal het vlees uit de pan en laat het rusten in een voorverwarmde oven (ca. 100 graden) of dek het af met aluminium folie.

Bavette

Sukade als housesteak

1. laat het vlees zeker een half van te voren op kamertemperatuur komen.
2. haal het vlees uit de vacuüm verpakking.
3. snij het vlees in stukken van ongeveer 2 vingers breed (ong. 200 gr.) Je hoeft niets van het vlees af te snijden, gewoon mee bakken. Dit maakt het vlees smakelijker. Heb je niets met vet, snij dit dan na en niet voor het bakken weg.
4. kruid het vlees met peper en zout en een klein beetje zonnebloem olie. Zorg dat de pan goed heet is en bak het om en om, ongeveer 3 minuten per kant. Hou goed de garing in de gaten door regelmatig de veerbaarheid van het vlees te voelen.
5. haal het vlees uit de pan en laat het rusten in een voorverwarmde oven (ca. 100 graden) of dek het af met aluminium folie.