Bij hun - Entrecote

Entrecote met asperges, tomaatjes en aardappelpuree

Top kwaliteit entrecote met asperges uit de oven, gepofte tomaatjes aan de tak en een aardappelpuree met gepofte knoflook, pecorino en zwarte peper
Voorbereidingstijd 1 uur 30 min
Bereidingstijd 45 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Frans
Porties 2

Ingrediënten
  

 • 2 stuks entrecote
 • 1 bol knoflook
 • 12 stuks groene asperges
 • 250 gram cherrytomaten aan de tak
 • 400 gram aardappelpuree
 • 1 stuk pecorino romano
 • versgemalen peper
 • zout
 • olijfolie
 • roomboter

Instructies
 

 • Laat het vlees minimaal 30 minuten uit de vacuum verpakking op kamer temperatuur komen.
 • Verwarm de oven voor op 180 graden.
 • Snijd de bovenkant van de bol knoflook en giet daar een klein scheutje olijfolie overheen. Verpak de bol vervolgens in aluminiumfolie en plaats in de oven voor 30 minuten.
 • Was ondertussen de asperges en snijd ongeveer 1-1,5 cm van de onderkant en plaats ze in een ovenschaal. Besprenkel ze met wat extra vergine olijfolie en zeezout. De cherrytomaatjes aan de tak kunnen ook in dezelfde ovenschaal worden geplaatst. Wanneer de oven afgaat voor de knoflook die er al in zit, kunnen de asperges en de tomaatjes ook de oven in voor ongeveer 25 minuten. De knoflook blijft ook nog in de oven zitten voor ongeveer 20 minuten. De knoflook is gereed wanneer de teentjes een creme achtige substantie hebben gekregen. Het is ook mogelijk om de knoflook al eerder te poffen in de oven, zodat je er gelijk mee aan de slag kunt. Gepofte knoflook blijft, mits gekoeld bewaard, zeker een week goed.
 • Maak een basis aardappelpuree of koop een kant en klare aardappelpuree en voeg de volgende ingredienten naar smaak zelf toe: versgemalen zwarte peper, een klontje roomboter, 2 teentjes gepofte knoflook en fijngeraspte pecorino romano kaas en als het nodig is ook nog zout. Voeg zout wel als laatste ingredient toe, want pecorino is een vrij zoute kaas.
 • Breng de entrecotes op smaak met peper en zout en smeer ze in met wat olijfolie. Laat de pan goed heet worden en bak ze aan beide kanten ongeveer 1,5-2 minuten mooi bruin.
 • Verlaag het vuur en laat ze nog even verder bakken afhankelijk van de voorkeur van de cuisson
 • Maak het bord op met de aardappelpuree, gepofte tomaatjes aan de tak, de groene asperges en de overheerlijke entrecote! Indien gewenst is het ook mogelijk om het vlees nog te serveren met een saus of jus.
Trefwoord Entrecote