
Entrecote a la Bordelaise
Overheerlijke entrecote met een super lekkere wijnsaus
Ingrediënten
- 2 stuks entrecote
- 3 stuks sjalotten
- 100 gram gerookte spekblokjes
- 4 eetlepels olijfolie
- 3 dl volle rode wijn
- 10 cl kalfsfond
- 2 el afgestreken bindmiddel
- 2 takjes verse tijm
- versgemalen peper
Instructies
- Laat het vlees minimaal 30 minuten uit de vacuum verpakking op kamer temperatuur komen
- Doe de helft van de olie in een steelpannetje en fruit de gehakte sjalotten en spekblokjes
- Voeg na 5 minuten de rode wijn, de tijm en kalfsfond toe en breng dit aan de kook en laat dit voor de helft inkoken op vrij hoog vuur
- Voeg het bindmiddel toe en laat nog 1 minuut sudderen en breng op smaak met peper en zout
- Maak de koekenpan zonder vetstoffen goed heet
- smeer de entrecotes in met zonnebloemolie en schroei elke kant ca. 1,5 minuut in de hete pan dicht
- Verlaag het vuur en laat nog even verder bakken afhankeijk van je voorkeur van de ciusson en voeg peper en zout toe
- Neem het vlees uit de pan en giet de saus erin en roer de bakresten los.
- Serveer met frieten, gestoomde groenten of een heerlijke salade
Notities



